Patrizia  Esposito ProZZPectus van Patrizia Esposito
Ook een persoonlijke ProZZPectus? Registreren
DSC09279.JPG
warriors sold.jpg
P1050042-001.JPG
unnamed (1)-001.jpg

Teatro Animo

Ik bied theaterworkshops en maskerspel voor educatieve, communicatieve en entertainende doeleinden op maat aan afhankelijk van uw organisatie en doel. Daarnaast kunt U mijn eigen gemaakte leren maskers kopen voor Uw voorstelling, feest of kado voor een speciale gelegenheid.

 

Mijn ik BV

Teatro Animo
www.commediadellarte.info

Werkgevers

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Vooropleiding Theaterschool Utrecht, Het Utrechts Centrum voor de Kunsten, Theater het Pakhuis, Het Cals College, Toneelgroep de Appel, Het Nationaal Toneel, Brainworkcommunication, Gemeente Overijssel Cultuur en Economie, De Kunstlinie, Kunstencentrum de Globe, Kunstencentrum de Plantage, ING Bank, ASR, Theatergroep Opslag voor Cacao, Vande Bergprodukties, Stichting Cultura, Vrijwilligersacademie, Gemeente Valkenburg, Op! opleiding podiumkunsten, CKV Het Klooster e.a.

Specialisaties

Theater Commedia dell'arte maskerspel

Fysieke acteertechnieken. 

 

Bauta.jpg

Persoonlijk Profiel

Door mijn enthousiasme en goede communicatieve vaardigheden weet ik een prettige en gezellige werksfeer te scheppen, waarbinnen mensen zich veilig voelen en succesmomenten beleven. Ik daag mensen uit met mijn grote passie voor mijn vak, persoonlijke ambities en grenzen te ontdekken en weet dit om te zetten in concrete spelopdrachten die aansluiten bij hun belevingswereld. In mijn regie's probeer ik mensen te raken met fysieke beelden die meer zeggen dan woorden.

 

Werkervaring 1993-2016

Specialist Commedia dell'arte

Docent Theater

Maskermaker

Regisseur

Actrice

Coördinator, beleidsontwikkelaar talentenonderwijs/ Regisseur Musicaltheater 

 

 

Patrizia met maskers (2).jpg

Contact

Patrizia Esposito

Teatro ANIMO

Springweg 32 3511 VS Utrecht

maskerspel@gmail.com

0628555064

Erkenning

Gouden Roos Jeugdmusicaldagen Almere 2010

Uitgereikt door Burgermeester Annemarie Jorritsma

prozzpect1.jpg
1-4.jpg

Karakteromschrijving

Daadkrachtig, doorzetter, meedenkend, beslisser, aansturend, creatief, sensitief, teamplayer.

 

Wolfram Reisiger

Wolfram Reisiger
over Patrizia

"Patrizia is een zeer stimulerende regisseur met veel positieve aandacht voor de acteurs en mij als muzikant. Haar gevoel voor humor en drama is bijzonder en werkt in haar voorstellingen als een trein. Zij heeft een uitgesproken goed gevoel voor muziek en weet dat een prominente plek te geven in een voorstelling.”

Cultuurkaart

Teatro Animo is erkend Cultuurkaartacceptant.

Luca Avanzi

Luca Avanzi
over Patrizia

"Patrizia is regisseur van drie toneelstukken geweest, waar ik als toneelspeler meegedaan heb. Het resultaat is in alle gevallen heel goed geweest, zeker als je denkt dat een aantal collegae nog maar weinig ervaring hadden. Patrizia combineert een duidelijke,concrete en krachtige manier van regisseren met een uitgesproken creatieve kant, afkomstig van haar bijzondere acteertalent en misschien van de combinatie van haar en nederlandse èn italiaanse achtergrond.”

Beroepsopleiding

Hogeschool voor de Kunsten Faculteit Theater en Drama- 1ste graads Bevoegd Docent 1993

Scuola Internazionale di Attore Comico Antonio Fava 1996

 

Wietse Hummel

Wietse Hummel
over Patrizia

"Patrizia is een creatieve en visionair ingestelde regisseur die oog heeft voor verschillende kunstdisciplines. Zij is in staat regie te voeren over een grote groep van mensen met verschillende karaktereigenschappen. Ik heb met veel plezier met haar samengewerkt. Haar humor en passie maakt veel los.”

Willem Boone

Willem Boone
over Patrizia

"Een van de leukste rollen die ik ooit als amateur acteur speelde was onder leiding van Patrizia in 1998 (als ik het me wel herinner) in "De Venitiaanse tweeling" van Goldoni. Zij leerde ons hoe je commedia dell'arte moest spelen met behulp van maskers, vreemde passen, gezichtsuitdrukkingen, enz. Heel bijzonder om te zien hoe een grote groep spelers gegrepen werd door een genre dat ze kort daarvoor nog niet kenden en waar de energie van af spatte. Wat ik me ook herinner was de humor waarmee Patrizia haar regie gestalte gaf. Ik speelde Signor Pancrazio, een gemene en "vieze" oude man die een jong meisje probeerde te versieren en er zelfs niet voor terug deinsde om een concurrent te vergiftigen. Vooral bij de eerste voorstelling had ik het gevoel een "bondje" met de zaal te sluiten (zoals Wim Kan dat ook zo mooi kon) door heel bezwerend te gaan praten en hen te laten delen in mijn geheimen. Een gevoel dat ik daarna zelden meer gehad heb.....”

Luigi Barone

Luigi Barone
over Patrizia

"I can recommend Patrizia for her outstanding skills in her field. She can be surely defined as a professional!”

07020030.JPG
Enver Husičić

Enver Husičić
over Patrizia

"Patrizia is an engaged passionate director, who is not afraid to adress complex difficult political issues, like the problem off homeless children in the Netherlands. The play "Weesthuis" adresses this problem matter in it's own unique way. Instead off making a heavy morallistic play, Patrizia chose to add layers off comedy and commedia déll' arte to lift the matter up from it's usually context. What better way to reveal the both horrid and beautifull mechanisms off human behaviour, than through humor? My collaboration with Patrizia (I wrote the play) was a very inspiring one, not an easy one -whoever said making theater is supposed to be easy-but one that I learnt a lot from, as an only starting dramatist. Hopefully Patrizia will make more beautifull plays about issues that should be adressed, but for whatever reasons are not.”

Ton van Dort

Ton van Dort
over Patrizia

"Vijf acteurs en een orkest… Kaatje is verdronken” herinner ik mij nog heel goed, ik zat als drummer/percussiespeler achterin de “verwilderde tuin vol orkestleden” (ongeveer 20 ) Wat de voorstelling zo bijzonder maakte was de energie, dynamiek en de verfijnde timing van drama en humor. Discipline en plezier waren aanwezig, Scheidingslijnen tussen spel en muziek waren afwezig, Een prachtige balans in vorm, muziek en spel. Persoonlijk vond ik dat een knap staaltje regie van Patrizia Esposito!”

Marjolein Overdijk

Marjolein Overdijk
over Patrizia

"Patrizia is een gedreven en professionele theaterdocent, die haar leerlingen boven alles veel liefde voor het vak en plezier in het spelen bijbrengt.”

Gonda Duivenvoorden

Gonda Duivenvoorden
over Patrizia

"Voor iedereen die heel graag een vreselijk leuke workshop (teambuilding) zoekt, dan Commedia dell'arte echt top. Het Brainworkteam heeft een middag ongelooflijk gelachen. De workshop was een combinatie van entertainment, educatie en empowerment. Voor iedereen wat wils. Echt de moeite van het proberen waard!”

Deborah Lens

Deborah Lens
over Patrizia

"Patrizia heeft twee gode regie's neergezet. Humor, fysiek theater en een goed gevoel voor timing zijn termen die op haar van toepassing zijn. Haar manier van regisseren sluit aan bij kinderen en jongeren anno 2009..”

Gina de Laat

Gina de Laat
over Patrizia

"Patrizia is een bevlogen docent en regisseur die niet alleen beschikt over een gedegen kennis van het toneelvak en de theatergeschiedenis maar ook over een levendige fantasie die ze erg goed gebruikt in haar lessen. Ze is daardoor in staat om originele en vaak grappige invalshoeken te maken in haar lessen en voorstellingen. Ik geniet enorm van haar kwaliteiten en humor!”

Niekie van den Berg

Niekie van den Berg
over Patrizia

"Een creatieve enthousiaste opbouwende regisseur en teamspeler, met veel visie, humor en fysieke verbeeldingskracht.”

reiekn.jpg
Reza Mansourian

Reza Mansourian
over Patrizia

"CABO voor oudere migranten heeft voor haar eindjaar feest Patriza voor een workshop uitgenodigd. Patriza kon op een zeer originele en interactieve wijze de hele groep bij betrekken. De diverse maskers bleken een uitstekende middel te zijn om in ons allemaal verborgen karakters naar boven te laten toveren.”

Barbara Bulten

Barbara Bulten
over Patrizia

"De eerste keer dat ik Patrizia zag optreden, herinner ik me nog als de dag van gisteren. Wauw, wat een performance!”

Nieuwe samenwerkingen.

Naast mijn eigen aanbod ontwikkel ik graag nieuwe samenwerkingen, concepten die elkaar mooi aanvullen en /of versterken en die ook creatief inhaken op de actualiteit. Zoals bijvoorbeeld mijn lezing Italiaans Carnaval in Februari in samenwerking met de delicatessenwinkel Culitalia, het geven van en regisseursworkshop in samenwerking met 5RoeFestival of het maken van een weekendworkshop met presentatie Romeo en Julia met gevordende spelers voor Theater het Pakhuis.Al mijn aanbod is op maat leverbaar.

Richard Jeltes

Richard Jeltes
over Patrizia

"I'm greatful to have met Patrizia. She's an endless source of creativity and new ideas. For my theater project called " One and a Dream" I had the privilege of receiving great insights and new ideas from her as a director, storyteller, coach and actress. Because of her help, talent and expertise in the field of theater making it shouldn't take long before this project is taken into production. Thanks Patrizia!”

Pieter van Dijk

Pieter van Dijk
over Patrizia

"Patrizia is een professionele theatermaakster met een warm hart voor fysiek spel en maskers. Prettig om met haar samen te werken en altijd ruimte voor een lach.”